Borstlift (zonder prothese)

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over een borstlift. De techniek van een borstlift is vrijwel gelijk aan die van een borstverkleining. Het verschil is dat er bij de borstlift vrijwel geen borstweefsel wordt verwijderd, maar dat het eigen weefsel wordt gebruikt om de borst te verstevigen.

 

Er bestaat een grote variatie in vorm en grootte van borsten en een goede borstlift is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Waarom een borstlift?

Veel vrouwen hebben een probleem met hangende (en/of te zware) borsten. Soms kunnen rug-, schouder- en/of nekklachten ontstaan met soms irritatie van de huid onder de borst. Ook wordt vaak het abnormale model van de borsten als afstotend of beschamend ervaren. Indien men voornamelijk last heeft van verslapte borsten zonder toename van het gewicht, dan kunnen de wensen meer esthetisch dan medisch van aard zijn. Deze wens is heel begrijpelijk.

 

Een borstlift is een van de meest voorkomende plastisch chirurgische ingrepen. Het is een snelle en betrouwbare methode voor het mooier maken van borsten, met een duurzaam resultaat. Een heel hoog percentage vrouwen is na de borstlif operatie blij met het resultaat en zou de operatie als zij opnieuw konden kiezen weer ondergaan. Dr Luijendijk heeft veel ervaring met het verrichten van de borstlift operatie.