Borstlift met prothese

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over een borstlift of mastopexie waarbij tegelijkertijd een vergroting wordt verricht. Het is een ingreep waarbij borsten worden verstevigd, overtollige huid wordt verwijderd en tevens de tepelhof hoger wordt geplaatst. Deze operatie heeft grote overeenkomsten met de beschrijving van een borstlift zonder prothese. Ook zijn er veel overeenkomsten met een borstvergroting, met name waar het gaat over de borstprothesen. Er bestaat een grote variatie in vorm en grootte van borsten en een goede borstlift is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

"Borsten van voeger" terug

Veel vrouwen hebben een probleem met hangende en lege borsten, meestal ontstaan na zwangerschap of afvallen of gewoon door aanleg en leeftijd. Vaak wordt het abnormale model van de borsten als afstotend of beschamend ervaren. Veel vrouwen willen graag hun borsten van vroeger terug. Soms wordt tegelijkertijd gekozen voor een maatje groter (maar dat hoeft niet).

 

Een borstlift is een van de meest voorkomende plastisch chirurgische ingrepen. Het is een goede methode voor het mooier maken van borsten, met een duurzaam resultaat. Vrijwel alle vrouwen zijn na de operatie blij met het resultaat en zouden de operatie als zij opnieuw konden kiezen weer ondergaan. Dr Luijendijk heeft veel ervaring met het verrichten van deze operatie.

 

Filmpjes borstvergroting en -verkleining

Bekijk het filmpje van dr Luijendijk bij Filmpjes in het hoofdstuk Borstverkleining. Dit filmpje laat een borstverkleining zien. Ook kunt u kijken naar het filmpje over een borstvergroting onder de spier in het hoofdstuk Borstvergroting. Een borstlift met prothese is een combinatie van deze twee ingrepen.