Borstverkleining

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over een borstverkleining. Er bestaat een grote variatie in vorm en grootte van borsten en een goede borstcorrectie is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Waarom een borstverkleining?

Veel vrouwen hebben een probleem met te zware en/of hangende borsten. Door het abnormale gewicht van de borsten kunnen rug-, schouder- en/of nekklachten ontstaan met soms irritatie van de huid onder de borst. Ook wordt vaak het abnormale model van de borsten als afstotend of beschamend ervaren. Indien men voornamelijk last heeft van verslapte borsten zonder toename van het gewicht, dan kunnen de wensen meer esthetisch dan medisch van aard zijn. Deze wens is heel begrijpelijk.

 

Een borstverkleinende en/of verstevigende operatie is een van de meest voorkomende plastisch chirurgische ingrepen. Het is een snelle en betrouwbare methode voor het mooier maken van borsten, met een duurzaam resultaat. Een heel hoog percentage vrouwen is na de operatie blij met het resultaat en zou de operatie als zij opnieuw konden kiezen weer ondergaan. Dr Luijendijk heeft veel ervaring met borstverkleiningen.