Botox

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met tekenen van veroudering. In de loop der jaren wordt uw huid minder elastisch waardoor rimpels ontstaan. Rimpels kunnen een gezicht karakter geven. Maar rimpels zijn niet altijd mooi en kunnen dan juist een bron van ergernis zijn. Vroeger bood alleen een facelift een mogelijkheid om uw gezicht een jeugdige uitstraling te geven. Tegenwoordig zijn er veel minder ingrijpende behandelmethoden, zoals het toepassen van injectables.

 

Injectables zijn inspuitmiddelen die kunnen worden onderscheiden in twee typen: het eerste type geeft vulling of stevigheid aan de huid (fillers zoals Restylane®) en het tweede type ontspant de onderhuidse spiertjes (botuline toxine zoals Botox® en Dysport®). Ingrepen met injectables zijn weinig belastend en geven een goed resultaat. Er kunnen mooie verbeteringen worden bereikt zonder littekens zodat een echte esthetische ingreep vaak nog voorkomen kan worden.

 

Ook kan het juist een mooie aanvulling zijn op een eerdere ingreep of kan het gebruikt worden om bijvoorbeeld een idee te krijgen over hoe het resultaat van een operatie kan zijn. Van al de door ons gebruikte injectables is de veiligheid en effectiviteit wetenschappelijk bewezen.

 

Dr Luijendijk gebruikt vooral Botox. Botox is één van de botuline toxinen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn om schoonheid te verfraaien. Rimpels die worden veroorzaakt door spieractiviteit kunnen goed worden behandeld met Botox. Voorbeelden zijn rimpels van het voorhoofd, de fronsrimpel of de kraaienpootjes.

 

Botox zorgt ervoor, dat de spieren zich ontspannen en de rimpels in de huid verdwijnen. Ook in Amerika, waar de regels voor het gebruik van injectables veel strenger zijn, is Botox goedgekeurd. Inmiddels zijn wereldwijd al tientallen miljoenen behandelingen met dit product uitgevoerd.

 

Kleine veranderingen aan uw gezicht en aan de huid hebben een groot effect op uw uitstraling – en op hoe u zich voelt.

 

Overmatige transpiratie

Veel mensen hebben last van overmatig transpireren. Dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels, soms ook van handpalmen en voeten. Overmatig transpireren (hyperhidrose), kan ook een grote invloed hebben op iemands sociale leven. Inspuiting van Botox kan deze overmatige zweetproductie met ongeveer 95% verminderen. De werkingsduur is gemiddeld zes tot twaalf maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

 

Migraine

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Ongeveer 70% van deze patiënten kan baat hebben bij het gebruik van Botox. Bij deze patiënten ontstaat een duidelijke verlichting van de klachten na een behandeling van de fronsspier. Soms kan op geleide van pijn ook de achterzijde van het hoofd behandeld worden.Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (2-6 maanden).