Bovenoogleden

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over bovenooglidcorrecties. Oogleden verschillen sterk per persoon en een goede ooglidcorrectie is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

De ogen zijn één van de belangrijkste blikvangers van het gezicht. Iedere keer als we iemand aankijken kijken we eerst naar de ogen en dan pas naar de rest van het gezicht en het lichaam. Omdat de ogen zo bepalend zijn voor een uiterlijk geeft een veroudering van de oogleden ook direct een verouderde indruk van het hele gezicht.

 

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een snelle en betrouwbare methode waarmee met een kleine ingreep een groot corrigerend resultaat kan worden bereikt. Er ontstaat een frissere blik en jeugdiger uitstraling zonder dat zichtbaar is dat u geopereerd bent. Er zijn maar weinig risico’s en de tijd die ervoor moet worden vrij gepland is slechts een week. Het is een van de top 3 plastische ingrepen in Nederland. Dr Luijendijk heeft veel ervaring met het verrichten van bovenooglidcorrecties.

 

Bij mensen waarbij het huidoverschot een verouderd en vermoeid uiterlijk geeft kan vrij eenvoudig een mooie esthetische verbetering worden bereikt. Als juist de lichamelijke klachten op de voorgrond staan, zoals hoofdpijn en vermoeide ogen aan het einde van de dag, dan geeft deze correctie ook vrijwel altijd verlichting.

 

Onderooglidcorrectie

Als ook de onderoogleden meedoen in het proces dan kan een onderooglidcorrectie worden toegevoegd. Deze ingreep heeft wat meer risico’s  en u moet er wat langer voor uittrekken voordat u zich weer kunt tonen aan de buitenwereld (1-3 weken).

 

Veel mannen en vrouwen voelen zich een stuk zekerder over hun uiterlijk na deze ingreep.