Buikwandcorrectie

Een goede buikwandcorrectie is maatwerk. Wij adviseren u daarom een afspraak te maken na het lezen van dit hoofdstuk. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Verslapping van de buik

Een buik kan verslappen als gevolg van schommelingen in het lichaamsgewicht of bij vrouwen na een zwangerschap. De huid veert dan niet meer terug en er ontstaat een slappe buik of een hangbuik. Ook kan het bandje tussen de spieren teveel uitgerekt raken. Dat heet een rectus diastase. Zelfs de meest intensieve buikspiertraining helpt dan niet meer om de buik strak te krijgen.

 

Een slappe buik kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd. Met een medische term heet dit een abdominoplastiek of buikwandplastiek. Hierbij wordt de overtollige huid en het teveel aan vet verwijderd. Soms moet daarbij ook de navel worden verplaatst. Ook is het soms nodig dat de buikspieren worden verstevigd.

 

Een buikwandcorrectie is een betrouwbare methode voor het strakker maken van de buik, met een duurzaam resultaat. Het is één van de meest uitgevoerde esthetische operaties in de wereld. Dr Luijendijk heeft veel ervaring met het verrichten van buikwandcorrecties. Hij doet ieder jaar ten minste 50 tot 75 buikwandcorrecties en heeft in totaal meer dan 1.000 buikwandoperaties verricht. Met de door hem gebruikte techniek zijn de resultaten beter en is de operatie veiliger.