Botox behandeling

Het gesprek

Tijdens het eerste gesprek kunt u uw verwachtingen en wensen naar voren brengen. Vervolgens zal dr Luijendijk de mogelijkheden met u bespreken. Op die manier krijgt u een reëel beeld van wat Botox voor u kan betekenen, zoals het vervagen van rimpels van het voorhoofd, de fronsrimpel of de kraaienpootjes.

 

Tijdens het gesprek onderzoekt dr Luijendijk de rimpels en geeft hij een advies. Het is belangrijk goed te kijken naar de rimpels en de omgeving (soms kan beter een andere behandeling worden gedaan, zoals Restylane (voor uitleg: zie Fillers) of bijvoorbeeld een  bovenooglidcorrectie). Op grond van het samen met u gemaakte plan worden de voor- en nadelen van de behandeling besproken. Uiteraard kunt u tijdens het gesprek vragen stellen.

 

De behandeling met botox

Een behandeling duurt doorgaans 5 tot 10 minuten. Het resultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar. Enkele dagen na behandeling begint de Botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal, de rimpels zijn dan al veel minder diep, de huid wordt in de weken hierna steeds gladder.

 

Afhankelijk van de plaats en uitgebreidheid van de behandeling, kunt u ervoor kiezen het te behandelen gebied te verdoven middels een crème of verdovingsvloeistof. Bespreek wat in uw geval het meest comfortabel zal zijn.

 

De resultaten van een behandeling met Botox zijn langdurig maar niet permanent. Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen om het effect te behouden. Het resultaat van een Botox behandeling kan 3-6 maanden aanhouden.

 

Na de behandeling

Na de behandeling wordt gestart met het koelen van het behandelde gebied met behulp van een koud kompres. Aangeraden wordt zelf thuis ook nog enkele uren wat te koelen. Hierdoor vermindert de zwelling snel en minimaliseert u de kans op blauwe verkleuringen. Een aantal verschijnselen zoals roodheid, gezwollenheid, pijn, jeuk, blauwe verkleuringen of stijfheid van het behandelde gebied is normaal. Deze verschijnselen verdwijnen vrijwel altijd na een paar dagen en houden niet langer dan een of twee weken aan.

 

Intensieve druk of massage van het gebied moet de eerste dagen na behandeling vermeden worden. Make-up of crème mag een uur na de behandeling weer gebruikt worden. Gemiddeld heeft u drie tot zes maanden plezier van de behandeling, welke probleemloos kan worden herhaald.

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal dr Luijendijk deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.