De behandeling met fillers

Het gesprek

Tijdens het eerste gesprek kunt u uw verwachtingen en wensen naar voren brengen. Vervolgens zal dr Luijendijk de mogelijkheden met u bespreken. Op die manier krijgt u een reëel beeld van wat een filler voor u kan betekenen, zoals het vervagen van rimpels, accentueren van de gezichtscontour of het creëren van vollere lippen.

 

Tijdens het gesprek onderzoekt dr Luijendijk de rimpels en geeft hij een advies. Het is belangrijk goed te kijken naar de rimpels en de omgeving (soms kan beter een andere behandeling worden gedaan, zoals Botox of bijvoorbeeld een bovenooglidcorrectie). Op grond van het samen met u gemaakte plan worden de voor- en nadelen van de behandeling besproken. Uiteraard kunt u tijdens het gesprek vragen stellen.

 

De Filler behandeling

Een behandeling duurt doorgaans 15 tot 30 minuten en het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. De gel wordt met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd om rimpels op te vullen, om volume te geven of om lippen voller te maken. Afhankelijk van de plaats en uitgebreidheid van de behandeling, kunt u ervoor kiezen het te behandelen gebied te verdoven middels een crème of verdovingsvloeistof. Bespreek wat in uw geval het meest comfortabel zal zijn.

 

De resultaten van een behandeling met Restylane zijn langdurig maar niet permanent. Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen om het effect te behouden. Het resultaat van een Restylane behandeling kan  6-12 maanden aanhouden en met slechts een herhalingsbehandeling, zo blijkt uit klinisch onderzoek, kan het effect wel 18 maanden aanhouden. Voor lippen is het noodzakelijk iedere 6 maanden een behandeling te ondergaan.

 

Na de behandeling

Na de behandeling wordt gestart met het koelen van het behandelde gebied met behulp van een koud kompres. Aangeraden wordt zelf thuis ook nog enkele uren wat te koelen. Hierdoor vermindert de zwelling snel en minimaliseert u de kans op blauwe verkleuringen.

 

Een aantal verschijnselen zoals roodheid, gezwollenheid, pijn, jeuk, blauwe verkleuringen of stijfheid van het behandelde gebied is normaal. Deze verschijnselen verdwijnen vrijwel altijd na een paar dagen en houden niet langer dan een of twee weken aan.

 

Vermijdt blootstelling aan de sauna, zon of zonnebank gedurende een week. Na de behandeling kan het voor een optimaal resultaat soms nodig zijn een herhalingsbehandeling te ondergaan. Gemiddeld heeft u zes tot twaalf maanden plezier van de behandeling, welke probleemloos kan worden herhaald.