De operatie oogleden boven

Het gesprek

Tijdens het eerste gesprek kunt u uw verwachtingen en wensen naar voren brengen. Vervolgens zal dr Luijendijk de mogelijkheden met u bespreken. Op die manier krijgt u een reëel beeld van wat een bovenooglidcorrectie voor u kan betekenen.

 

Tijdens het gesprek onderzoekt dr Luijendijk de oogleden en geeft hij een advies. Het is belangrijk goed te kijken naar de ogen en de omgeving omdat soms beter een andere ingreep kan worden gedaan, zoals een wenkbrauwlift of een midfacelift. Soms kan ook beter een bepaalde ingreep worden toegevoegd, zoals het verwijderen van een deel van de fronsspier via hetzelfde litteken. Op grond van het samen met u gemaakte plan worden de voor- en nadelen van de ingreep besproken. Uiteraard kunt u tijdens het gesprek vragen stellen.

 

De bovenooglid operatie

Een ooglidcorrectie is maatwerk. Een goede planning vooraf is van groot belang. Eerst wordt een tekening gemaakt in staande en liggende houding. Daarna ontvangt u drie kleine prikjes per oog voor de verdoving (op verzoek is narcose mogelijk). Mensen zien vaak een beetje op tegen deze operatie omdat het zo dicht bij de ogen is. De ingreep duurt echter maar een half uurtje en u mag met de ogen dicht wachten tot het voorbij is. Vrijwel iedereen zegt na de ingreep dat het erg is meegevallen.

 

Na de operatie

Na de ingreep worden de oogleden nog even gekoeld en daarna mag u weer naar huis. Thuis moet u de dag van de operatie ook nog goed koelen. Dit kan met een koelbril die bij de drogist te koop is of bijvoorbeeld met koude natte gaasjes of diepvrieserwtjes (pas op voor bevriezing!).

 

Ook natgemaakte “de-make-up oogpads”,  koudgemaakt in de ijskast, voldoen goed. De eerste week na de ingreep zijn de ogen wat gezwollen en kunnen ze blauw zijn. U kunt daarom het beste de eerste week vrij plannen. Ook wordt geadviseerd de eerste 4-6 weken niet te sporten. U kunt wel gewoon zien zodat bijvoorbeeld computerwerk goed mogelijk is.

 

Het eerste polibezoek is na 1 week waarbij de hechtingen worden verwijderd. Bij de meeste mensen zijn de ogen dan al goed opgeknapt. Als het erg blauw is geweest dan moeten de uitzakkende blauwe plekken nog een aantal dagen extra worden gecamoufleerd. Verder zijn er de eerste weken vaak nog wat rimpels zichtbaar. Het eindresultaat moet daarom pas na 2 maanden worden beoordeeld.

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal dr Luijendijk deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.