De operatie kincorrectie

Het gesprek

Tijdens het eerste gesprek kunt u uw verwachtingen en wensen naar voren brengen. Vervolgens zal dr Luijendijk de mogelijkheden met u bespreken. Op die manier krijgt u een reëel beeld van wat een kincorrectie voor u kan betekenen.

 

Afhankelijk van uw kin en hals zijn er verschillende mogelijkheden. De beste operatie voor uw gezicht kan het plaatsen van een kinprothese zijn. Bij anderen kan beter alleen een correctie van de hals worden gedaan (liposuctie van de hals of een echte halslift).

 

Ook kan een combinatie van een kincorrectie en halscorrectie de beste behandeling zijn. Afhankelijk van de samen met u bepaalde ingreep zal worden besproken waar het litteken zich zal bevinden (sneetje onder de kin bij een kinimplantaat, kleine sneetjes achter de oren bij een liposuctie van de hals).

 

Zoals bij iedere andere operatie moeten de voordelen goed worden afgewogen tegen de nadelen en de risico’s. Deze zullen uitvoerig met u worden besproken. Uiteraard kunt u tijdens het gesprek vragen stellen.

 

De kincorrectie operatie

Een kincorrectie is een ingreep die geschiedt onder narcose. De operatie duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Vlak voor de operatie wordt het gemaakte plan samen doorgenomen en wordt een tekening van het werkplan op uw kin en kaak gemaakt.

 

Tijdens de operatie wordt een sneetje van ongeveer 3 cm lang in de huid onder de kin gemaakt, net achter de plooi. Daarna wordt de ruimte voor het kinimplantaat gemaakt. Een kinimplantaat is tegenwoordig niet meer zoals vroeger een klein bolletje maar heeft lange taps toelopende uitlopers naar opzij, zodat de lijn tussen de kin en de kaaklijn ook mooi wordt opgevuld.

 

Ook zijn er verschillende vormen en maten voor mannen (meer hoekig) en vrouwen (meer rond). Nadat het kinimplantaat mooi op zijn plek zit worden de wonden gehecht. De hechtingen zijn onderhuids en oplosbaar en hoeven dus niet verwijderd te worden. Drains zijn niet nodig. De correctie wordt verstevigd met pleisters of een elastisch verband.

 

Na de operatie

De operatie vindt plaats in dagbehandeling. U mag dus dezelfde dag na een aantal uren weer naar huis. Het eerste polibezoek is na 2 weken. De eerste weken na de ingreep kan de kin wat gezwollen en gespannen zijn. U kunt het beste de eerste week vrij plannen.

 

Ook wordt geadviseerd de eerste 4-6 weken niet te sporten. Omdat het resultaat al direct na de operatie zichtbaar is, kunt u vanaf de eerste dag uw nieuwe kin bewonderen. Het definitieve eindresultaat wordt altijd pas na 3 maanden beoordeeld.

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal dr Luijendijk deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.