De operatie liposuctie buik

Het gesprek

Tijdens het eerste gesprek kunt u uw verwachtingen en wensen naar voren brengen. Vervolgens zal dr Luijendijk de mogelijkheden met u bespreken. Op die manier krijgt u een reëel beeld van wat een liposuctie voor u kan betekenen.

Tijdens het gesprek onderzoekt dr Luijendijk de plaatsen waar u zich aan stoort en geeft hij een advies. Het is belangrijk goed te kijken naar de huid en de omgeving omdat soms beter voor een andere ingreep gekozen kan worden.

 

Zo kan bij een buik met een goede elastische huid een mooi resultaat worden bereikt. Als er echter sprake is van een weinig elastisch huidoverschot kan meestal beter voor een buikwandcorrectie worden gekozen.

 

Ook is liposuctie geen oplossing voor cellulitis. Een goed plan is dus belangrijk. Op grond van het samen met u gemaakte plan worden de voor- en nadelen van de ingreep besproken. Uiteraard kunt u tijdens het gesprek vragen stellen.

 

Belangrijk is ook het verschil tussen mannen en vrouwen, die hebben namelijk een verschillende manier van opslaan van vet. Mannen stapelen voornamelijk in de buik, diep van de spieren, vrouwen meestal juist oppervlakkig van de spieren.

 

Een liposuctie kan alleen boven de spieren worden verricht zodat het resultaat van een liposuctie bij mannen minder uitgesproken is dan bij vrouwen. De zwemband (lovehandels) is bij de man juist weer wel goed toegankelijk voor liposuctie.

 

De liposuctie buik operatie

Een liposuctie is maatwerk. Een goede planning is van groot belang. Vlak voor de operatie wordt het gemaakte plan samen doorgenomen en wordt een tekening van het werkplan gemaakt. Tijdens de operatie wordt het gebied eerst opgespoten met liposuctievloeistof. Dit is nodig om de vetcellen voor te bewerken en om bloedingen zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Daarna worden een paar kleine steekgaatjes gemaakt en wordt met kleine buisjes de liposuctie verricht. De steekgaatjes worden meestal niet gehecht, dan genezen ze het mooiste. Drains (plastic slangetjes voor afvoer van vocht) zijn niet nodig.

 

Na de operatie

U mag dezelfde dag weer naar huis. De eerste dagen moet u rustig aan doen, bedrust is echter niet nodig. De eerste weken na de ingreep kan de omgeving wat gezwollen en gespannen zijn en is er meestal sprake van een beurs gevoel.

 

U kunt het beste de eerste week vrij plannen en zo nodig hulp regelen. Ook wordt geadviseerd de eerste 4 tot 6 weken niet te sporten of zwaar werk te verrichten. Het eerste polibezoek is na 2 weken.

 

Omdat het resultaat al direct na de operatie zichtbaar is, kunt u vanaf de eerste dag uw nieuwe contour bewonderen. Wel is er de eerste weken sprake van zwelling en blauwe plekken zodat het eindresultaat pas na 3 maanden wordt beoordeeld.

Over het algemeen is een liposuctie niet pijnlijk. Om het onderhuidse weefsel goed te laten genezen is het aan te raden ongeveer drie weken stevige, steunende drukkleding te dragen. U kunt deze aanschaffen bij het secretariaat.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal dr Luijendijk deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Bekijk het filmpje van dr Luijendijk bij Filmpjes. Dit filmpje geeft een goed beeld van hoe Annemieke tot haar beslissing komt en hoe zij vervolgens alles beleeft.