De operatie moedervlekken

Het gesprek

Tijdens het eerste gesprek kunt u uw verwachtingen en wensen naar voren brengen. Vervolgens zal dr Luijendijk de mogelijkheden met u bespreken. Op die manier krijgt u een reëel beeld van de ingreep.

 

De moedervlekken verwijderen operatie

Eerst wordt een ovaaltje rond de moedervlek getekend. Dat ovaaltje wordt precies zo in de huidlijnen gepland dat het mooiste litteken ontstaat. Daarna krijgt u een prikje voor de plaatselijke verdoving. Als dit is ingewerkt wordt de moedervlek verwijderd en de wond weer gesloten met hechtinkjes. Om te voorkomen dat een lelijk litteken ontstaat wordt meestal eerst met oplosbare hechtingen de onderhuid gehecht.

 

Daarna wordt de huid zelf gehecht. Hierdoor ontstaat een stevige constructie met de beste kans op een mooi wegvallend litteken. Daarna wordt een pleistertje geplakt en mag u weer naar huis.

 

Na de operatie

Het eerste polibezoek is na 1 week. De hechtingen worden verwijderd en indien het verwijderde weefsel is opgestuurd voor onderzoek dan wordt ook de uitslag met u besproken. Voor de beste littekengenezing wordt geadviseerd de eerste 4-6 weken niet te sporten.

 

In de eerste weken na de operatie wordt het litteken rood. Daarna trekt dat in een aantal maanden weer weg. Het verwijderen van een moedervlek heeft vaak, zeker in het gezicht, een spectaculair resultaat.

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal dr Luijendijk deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.