Operatie onderoogleden correctie

Het gesprek

Tijdens het eerste gesprek kunt u uw verwachtingen en wensen naar voren brengen. Vervolgens zal dr Luijendijk de mogelijkheden met u bespreken. Op die manier krijgt u een reëel beeld van wat een onderooglidcorrectie voor u kan betekenen.

 

Tijdens het gesprek onderzoekt dr Luijendijk de oogleden en geeft hij een advies. Er zijn veel technieken bedacht voor het verrichten van een onderooglidcorrectie (zie Veel gestelde vragen). Welke van deze technieken voor uw ogen moeten worden toegepast wordt na het onderzoek met u besproken.

 

Ook is het belangrijk goed te kijken naar de omgeving van de ogen omdat soms beter een andere ingreep kan worden gedaan of toegevoegd, zoals een wenkbrauwlift of een midfacelift. Op grond van het samen met u gemaakte plan worden de voor- en nadelen van de ingreep besproken. Uiteraard kunt u tijdens het gesprek vragen stellen.

 

De onderooglid operatie

Een ooglidcorrectie is maatwerk. Een goede planning vooraf is van groot belang. Eerst wordt een tekening gemaakt in staande en liggende houding. Daarna wordt onder narcose het met u gemaakte plan uitgevoerd, zoals het wel of niet verwijderen van vet en huid en met welke techniek. De huid wordt gesloten met onderhuidse hechtingen. Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer een uur.

 

Na de operatie

Na de ingreep worden de oogleden gekoeld. De operatie vindt plaats in dagbehandeling. U mag dus dezelfde dag na een aantal uren weer naar huis. Thuis moet u de dag van de operatie ook nog goed koelen. Dit kan met een koelbril die bij de drogist te koop is of bijvoorbeeld met koude natte gaasjes of diepvrieserwtjes (pas op voor bevriezing!). Ook natgemaakte “de-make-up oogpads”, koudgemaakt in de ijskast, voldoen goed.

 

De eerste weken na de ingreep kunnen de ogen gezwollen en blauw zijn. U kunt wel gewoon zien zodat bijvoorbeeld computerwerk goed mogelijk is. U kunt het beste de eerste week vrij plannen en zo nodig hulp regelen. Ook wordt geadviseerd de eerste 4-6 weken niet te sporten. Bij de meeste mensen zijn de ogen na 1 tot 3 weken goed opgeknapt. Wel is in de eerste weken vaak nog sprake van een “operated look”. Het eindresultaat wordt daarom pas na 3 maanden beoordeeld. Het eerste polibezoek is na 1 week waarbij de hechtingen worden verwijderd.

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal dr Luijendijk deze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten.