Facelift

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over een facelift. Gezichten zijn zeer verschillend en een goede facelift is echt maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Facelift werkt vooral voor wang en kaaklijn

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid op een zo natuurlijk mogelijke manier worden verbeterd. Een facelift is met name bedoeld voor de huid van de wangen en de kaaklijn. Als deze huid verslapt is kan met deze ingreep een mooie verbetering van het uiterlijk worden bereikt. Het doel van de behandeling is een natuurlijke verjonging van het uiterlijk.

 

Het is belangrijk te beseffen dat andere factoren dan de wangen en de kaaklijn niet of onvoldoende verbeteren met een facelift. Voor een optimaal resultaat kan het daarom verstandig zijn ook deze andere storende factoren in kaart te brengen. Als die er zijn kunnen deze factoren vaak in de behandeling worden meegenomen. Hieronder volgen een paar voorbeelden waaraan u kunt denken.

 

Een facelift heeft geen effect op rimpels van het voorhoofd of rimpels bij de oogleden. Ook werkt de ingreep niet voldoende voor de vaak diepe lijnen tussen de neus en de mondhoek en de lijn van de mondhoek naar beneden. Om die lijnen te verbeteren is een lipofilling aan te raden. Vroeger werd vaak alleen een facelift verricht. Tegenwoordig wordt vrijwel altijd een lipofilling toegevoegd omdat met deze combinatie een beter resultaat kan worden bereikt. Lipofilling wordt verder uitgelegd bij "De operatie facelift".

 

Een facelift heeft slechts een beperkt effect op de hals. Dus als ook de hals een storende factor is dan zal een hals-facelift moeten worden overwogen, dat is een combinatie van een facelift en een halslift.

 

Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is dan kan een liposuctie van de hals nodig zijn. Soms is een liposuctie nodig als onderdeel van een facelift of een halslift, soms kan alleen een liposuctie al uitkomst bieden.

 

Bij andere mensen staat de huid juist weer het meeste op de voorgrond. Als de huid veel rimpels heeft dan kan het soms beter zijn een behandeling te kiezen die zich op de huid concentreert, zoals een lipofilling, een laserbehandeling of een diepe peeling. Soms kan zo'n behandeling met een facelift worden gecombineerd. Maar voor sommige gezichten is het beter om dit als een aparte behandeling te doen waarbij geen facelift wordt verricht.

 

Ook andere ingrepen kunnen worden toegevoegd, zoals een ooglidcorrectie of een voorhoofdslift.

 

Het is dus van belang van te voren goed te bedenken waar u zich aan stoort zodat u samen met dr Luijendijk het meest optimale plan voor uw gezicht kunt bepalen.

 

Een facelift is een betrouwbare methode voor het jonger maken van het gezicht. Het is één van de meest uitgevoerde esthetische operaties in de wereld. Ook in Nederland is de facelift inmiddels een ingreep die vaak wordt verricht. Dr Luijendijk voert de ingreep al 15 jaar uit en heeft veel ervaring.