Facelift

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over een facelift. Gezichten zijn zeer verschillend en een goede facelift is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Facelift is voor wang en kaaklijn

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid strakker worden getrokken, samen met de dieper gelegen weefsellagen. Het is belangrijk te weten dat een facelift met name bedoeld is voor de huid van de wang en de kaaklijn.

 

De ingreep heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden en heeft slechts een beperkt effect op de hals. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn deze ook te behandelen. Dat heet dan een halslift of een liposuctie van de hals, die zo nodig kunnen worden gecombineerd met een facelift.

 

Ook andere ingrepen kunnen worden toegevoegd, zoals een ooglidcorrectie of een voorhoofdslift. Het is dus van belang van te voren goed te bedenken waar u zich aan stoort zodat u samen met dr Luijendijk het meest optimale plan voor uw gezicht kunt bepalen.

 

Een facelift is een betrouwbare methode voor het jonger maken van het gezicht. Het is één van de meest uitgevoerde esthetische operaties in de wereld. Ook in Nederland is de facelift inmiddels een ingreep die steeds vaker wordt verricht.