Fillers (rimpelopvullers)

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met tekenen van veroudering. In de loop der jaren wordt uw huid minder elastisch waardoor rimpels ontstaan. Rimpels kunnen een gezicht karakter geven maar rimpels zijn niet altijd mooi. Ze kunnen dan juist een bron van ergernis zijn. Vroeger bood alleen een facelift een mogelijkheid om uw gezicht een jeugdige uitstraling te geven. Tegenwoordig zijn er veel minder ingrijpende behandelmethoden, zoals het toepassen van injectables.

 

Injectables

Injectables zijn inspuitmiddelen die kunnen worden onderscheiden in twee typen: het eerste type geeft vulling of stevigheid aan de huid (fillers zoals Restylane®) en het tweede type ontspant de onderhuidse spiertjes (botuline toxine zoals Botox® en Dysport®).

 

Ingrepen met injectables zijn weinig belastend en geven een goed resultaat. Er kunnen mooie verbeteringen worden bereikt zonder littekens zodat een echte esthetische ingreep vaak nog voorkomen kan worden.

 

Ook kan het juist een mooie aanvulling zijn op een eerdere ingreep of kan het gebruikt worden om bijvoorbeeld een idee te krijgen over hoe het resultaat van een operatie kan zijn. Van al de door ons gebruikte injectables is de veiligheid en effectiviteit wetenschappelijk bewezen.

 

Restylane

Dr Luijendijk gebruikt vooral Restylane. Restylane is één van de vele rimpelopvullers op basis van hyaluronzuur die tegenwoordig verkrijgbaar zijn om schoonheid te verfraaien.Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor maar deze natuurlijke voorraad neemt met de jaren af. Restylane is bijna identiek aan het hyaluronzuur dat in het lichaam voorkomt.

 

Restylane reduceert efficiënt rimpels en lijnen, het geeft het gezicht opnieuw vorm, accentueert de gezichtscontouren en verbetert de huidstructuur. Belangrijk is dat door de wijze van produceren Restylane uitermate veilig is én veel langer een mooi effect geeft dan andere hyaluronzuren. Het hyaluronzuur in Restylane is niet afkomstig van dieren wat betekent dat er geen allergietesten op de huid hoeven te worden uitgevoerd en dat er een minimaal risico is op allergische reacties.

 

Ook in Amerika, waar de regels voor het gebruik van fillers veel strenger zijn, is Restylane goedgekeurd. Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan tien miljoen behandelingen met dit product uitgevoerd.

 

Kleine veranderingen aan uw gezicht en aan de huid hebben een groot effect op uw uitstraling – en op hoe u zich voelt.