Halslift

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over een halslift. Gezichten en halzen zijn zeer verschillend en een goede halslift is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

De halslift operatie

Een halslift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de hals strakker worden getrokken, samen met de dieper gelegen weefsellagen. Het is belangrijk te weten dat een halslift met name bedoeld is voor de huid van de hals.

 

De ingreep heeft geen effect op rimpels van het gezicht en heeft slechts een beperkt effect op de kaaklijn. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is kan het noodzakelijk zijn dit ook te behandelen met een liposuctie van de hals.

 

Vaak begint een operatie dan met een liposuctie waarna in dezelfde operatie de halslift wordt uitgevoerd. Ook andere ingrepen kunnen worden toegevoegd, zoals een kinimplantaat, een facelift of een ooglidcorrectie. Het is dus van belang van te voren goed te bedenken waar u zich aan stoort zodat u samen met dr Luijendijk het meest optimale plan voor uw gezicht kunt bepalen.

 

Een halslift is een betrouwbare methode voor het jonger maken van het gezicht. Het is één van de meest uitgevoerde esthetische operaties in de wereld. Ook in Nederland is de halslift inmiddels een ingreep die steeds vaker wordt verricht.