Kincorrectie of kinvergroting

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over een kincorrectie. Geen kin is hetzelfde en een goede kincorrectie is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

De vorm van de kin speelt een belangrijke rol in het profiel van het gezicht. Een normale kingrootte wordt meestal bepaald door een lijn te trekken door de vrije rand van de boven- en onderlip. Wanneer de kinrand ver achter deze lijn valt is sprake van een onderontwikkelde kin.

 

kinimplantaat

Het is echter erg belangrijk niet alleen naar deze lijn te kijken maar ook naar de omgeving van de kin. Vaak is met name de hals erg bepalend voor hoe het profiel van een gezicht eruit ziet. In dat geval is het beter een correctie van de hals uit te voeren met of zonder een kinimplantaat.

 

Correctie onderkaak

Bij sommige mensen is er sprake van een overbeet, waarbij de snijtanden van de onderkaak te ver naar achteren staan ten opzichte van de bovenste snijtanden. In dat geval is het vaak beter een correctie van de onderkaak uit te voeren.

 

Een kincorrectie met een siliconen implantaat is een betrouwbare methode voor het verbeteren van het profiel van een gezicht, met een duurzaam resultaat.