Lipofilling algemeen

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over lipofilling. Er zijn veel toepassingen van lipofilling en een goede lipofilling is maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Lipofilling is het inspuiten van iemands eigen vetweefsel op een plaats waar te weinig vulling aanwezig is. Daarvoor moet eerst een liposuctie worden gedaan en moet het vet worden bewerkt voordat het weer kan worden ingespoten.

 

BELANGRIJKE MEDISCHE ONTWIKKELING

De liposuctie kan worden gedaan van bijvoorbeeld de buik, de benen, de rug of de heupen. Lipofilling is een van de belangrijkste nieuwe medische ontwikkelingen. Behalve in de plastische chirurgie wordt het ook gebruikt bij bv hartinfarcten en de behandeling van chronische wonden.

 

Binnen de plastische chirurgie wordt het vooral gebruikt als middel om ergens vulling toe te voegen of de huid te verbeteren. Voorbeelden zijn deuken en littekens na een ongeval en borstcorrecties na operaties voor borstkanker. Maar er zijn ook puur esthetishe toepassingen voor lipofilling, zoals lipofilling van het gezicht, borsten of billen en huidverjonging.

 

Dr Luijendijk heeft veel ervaring met het verrichten van lipofilling.

Meer over de operatie lipofilling