Liposuctie

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over liposuctie. Liposuctie wordt ook wel liposculpture genoemd (sculpture, Engels voor beeldhouwen). Ongewenste vetophopingen verschillen sterk per persoon en een goede liposuctie is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Vetophopingen

Ook als mensen goed op gewicht zijn is er soms toch nog sprake van vetophopingen die op bepaalde plekken maar niet willen verdwijnen. Veel voorkomende plaatsen zijn de buik, maagstreek, borsten, billen, heupen, bovenbenen, knieën, bovenarmen en ook wel de hals. Liposuctie is dan een goede manier om vrijwel zonder littekens toch een mooie contour te krijgen.
 

Weinig risico's liposuctie

Liposuctie is een dankbare ingreep die maar weinig risico’s heeft. De tijd die ervoor moet worden vrij gepland is slechts 1-2 weken. Het is een van de top 3 plastische ingrepen in Nederland. Dr Luijendijk heeft veel ervaring met het verrichten van liposucties.   

Veel mannen en vrouwen voelen zich een stuk zekerder over hun uiterlijk na deze ingreep.