Veelgestelde vragen over tepelcorrectie
-
Wie komt in aanmerking voor een tepelcorrectie of tepelhofcorrectie?
In principe komt elke gezonde vrouw die niet tevreden is met haar tepel of tepelhof in aanmerking voor een correctie.
-
Wordt er veilig gewerkt?
Veiligheid voor de patiënt staat voor dr Luijendijk voorop. De vervelendste complicatie die kan ontstaan is een infectie. Om dit te voorkomen wordt zo steriel mogelijk gewerkt. Daarmee is de kans op een diepe infectie minder dan 2 procent.
-
Heeft dr Luijendijk veel ervaring?
Dr Luijendijk is een geregistreerd plastisch chirurg sinds januari 2002. Hij heeft zich gespecialiseerd in de esthetische plastische chirurgie. Hij heeft veel ervaring met deze ingrepen.
-
Wat zijn de belangrijkste risico’s en complicaties?
Een tepelhofcorrectie is in ervaren handen over het algemeen een veilige ingreep. Er bestaat slechts een kleine kans op het ontstaan van een infectie of een nabloeding. Rond de beide tepelhoven zal een cirkelvormig litteken ontstaan. Het kan één tot twee jaar duren voordat de littekens vlakker en lichter van kleur zijn geworden. In een enkel geval kan een dikker en breder litteken ontstaan (littekenhypertrofie).
Ook een tepelcorrectie is over het algemeen een veilige ingreep. Infectie en nabloeding zijn zeldzaam. Bij een correctie van een ingetrokken tepel kan in een enkel geval een doorbloedingsstoornis optreden waardoor de correctie verloren gaat en alleen een klein litteken overblijft. Ook kan na deze correctie mogelijk geen borstvoeding meer worden gegeven. Dit kan een reden zijn de operatie uit te stellen. Soms trekt de tepel na verloop van tijd toch weer langzaam in. In de meeste gevallen kan de ingreep dan herhaald worden.
-
Mag ik douchen na de operatie?
U mag de dag na de operatie al weer voorzichtig douchen. De pleisters blijven gewoon zitten en moeten na het douchen worden drooggedept. U mag nog niet in bad of naar de sauna. Dat mag pas weer na 6 weken.
-
Littekenbehandeling
Sinds een aantal jaar is er een littekenzalf met bewezen verbetering van het litteken en versnelling van het uitrijpen (siliconenzalf). Deze zal aan u op recept worden meegegeven. Het is belangrijk om het litteken zolang het rood is niet bloot te stellen aan Ultraviolet licht (zon of zonnebank). U kunt het litteken beschermen met een pleister of in een later stadium met een sunblock (tenminste factor 20).
-
Garantie
Esthetische en Plastische Chirurgie is geen exacte wetenschap. Garantie op de resultaten of op een ongestoord verloop kunnen wij u daarom niet geven. Complicaties kunnen altijd optreden, zoals bijvoorbeeld narcoseproblemen, trombosebeen, longembolie, infectie, bloeduitstorting, weefselversterf, gevoelloze huid, etc. Absolute symmetrie is niet te garanderen. De kansen op dit soort complicaties zijn over het algemeen klein maar kunnen optreden, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering van de behandeling.