Mini-buikwandcorrectie

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over een mini-buikwandcorrectie (ook wel mini-abdominoplastiek). Geen buik is hetzelfde en een goede buikwandcorrectie is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Verslappen van de buik

Uw buik kan verslappen als gevolg van schommelingen in het lichaamsgewicht of (bij vrouwen) na een zwangerschap. De huid veert dan niet meer terug en er ontstaat een slappe buik of een hangbuik. Zelfs de meest intensieve buikspiertraining helpt dan niet meer om de buik strak te krijgen.

 

Een slappe buik kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd. Met een medische term heet dit een (mini-) abdominoplastiek of (mini-) buikwandplastiek. Hierbij wordt de overtollige huid en het teveel aan vet verwijderd. Bij een mini-buikwandcorrectie wordt de navel niet verplaatst (bij een volledige buikwandcorrectie wel).  Soms is het nodig dat de buikspieren worden verstevigd.

 

Een mini-buikwandcorrectie is een betrouwbare methode voor het strakker maken van de buik, met een duurzaam resultaat. Het is één van de meest uitgevoerde esthetische operaties in de wereld. Dr Luijendijk heeft veel ervaring met het verrichten van buikwandcorrecties.