Oorcorrectie

In dit hoofdstuk vindt u algemene informatie over de correctie van afstaande oren. De plooien in de oorschelp en de diepte van de kom bepalen welke ingreep het beste kan worden verricht. De correctie van afstaande oren is dus maatwerk. Wij adviseren u na het lezen van dit hoofdstuk een afspraak te maken. U kunt dan samen met dr Luijendijk bepalen wat voor u de beste behandeling is.

 

Afstaande oren

De stand van de oren ten opzichte van het hoofd is sterk bepalend voor hoe iemand door de omgeving gezien wordt. Wanneer de oren te ver van het hoofd afstaan trekt dit direct de aandacht.

 

Afstaande oren kunnen leiden tot pesten en ontwijkend gedrag. Een correctie is dan in veel gevallen zinvol. Met een relatief eenvoudige ingreep kunnen oren weer dichter tegen het hoofd worden gezet.

 

Oren die binnen een bepaalde afstand van het hoofd staan worden niet meer opgemerkt en mensen kijken er niet meer naar. Na de ingreep hoeven de oren dus niet meer te worden verborgen.

 

Een oorcorrectie is een snelle en betrouwbare methode voor het mooier maken van oren, met een duurzaam resultaat. Dr Luijendijk heeft veel ervaring met het verrichten van oorcorrecties.