Een rectus diastase: "Ben je weer in verwachting?"

Soms houden vrouwen na een zwangerschap last van een bolle buik en krijgen opmerkingen zoals: "Ben je weer in verwachting?". Het stevige bandje tussen de rechte buikspieren is dan tijdens de zwangerschap uitgerekt en niet meer in zijn oude vorm teruggekeerd zodat het bandje nu niet meer stevig is en geen tegendruk meer kan geven tegen de ingewanden. Daardoor ontstaat een bolle buik. Dit heet een rectus diastase. Soms ontstaan daarbij ook rugklachten. Buikspieren kan je wel trainen maar een rectus diastase kan niet worden verbeterd met training.

 

Tijdens de buikwandcorrectie kan dit bandje weer worden ingenomen. De buik wordt dan platter, de houding verbetert en eventuele rugklachten verminderen of verdwijnen.

 

Sandra: “Ik heb driemaal een keizersnee gehad en door het vele sporten dat ik doe ben ik wel weer op gewicht, maar mijn buik gaat niet weg. Ik was bijvoorbeeld op vakantie in Italië en toen dacht ik ‘nou, laat ik toch maar een bikini aantrekken’, toen kwam er een Italiaanse vrouw op me af en ze wees naar mijn buik en vroeg: ‘Un bambino?’

 

Kijk naar het filmpje van Sandra